5 tips voor een snel zakelijk krediet

Voors en tegens afwegen

Ben je op zoek naar een snel zakelijk krediet om bijvoorbeeld inventaris aan te schaffen, of om je bestaande bedrijf snel uit te kunnen breiden? Daarom is het belangrijk dat je voordat je daaraan begint alle voors en tegens tegen elkaar afweegt. Hier 5 tips die je kunnen helpen bij je zoektocht naar het beste zakelijke krediet, waarbij het ook nog eens bijzonder belangrijk is dat dit snel kan worden geregeld. Je hebt namelijk wel betere, belangrijkere dingen te doen dan je wekenlang met een krediet bezig te houden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2023

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Bereken welk bedrag je nodig hebt

Je hebt natuurlijk al een idee in je hoofd zitten voor welk bedrag je graag in aanmerking zou willen komen. Zet voor de zekerheid je wensen op papier met daarbij exact uitgesplitst waar je het zakelijk krediet voor gaat gebruiken, met uitgesplitst een minimum en maximum bedrag. Veel ondernemers en ZZP´ers maken namelijk de vergissing om de kredietbehoefte te laag in te schatten.

Leen niet te weinig

Niets is meer vervelend dan na verloop van tijd tot de ontdekking te komen dat het ontvangen krediet eigenlijk aan de krappe kant is. Dit kan er voor zorgen dat je je zakelijke wensen om bijvoorbeeld je bedrijf uit te breiden niet helemaal voor elkaar komt. Heb je eenmaal alles op papier gezet, laat er dan ook eens anderen naar kijken. natuurlijk kies je wel voor personen die een professionele mening kunnen geven. Wellicht kan een ander nog wat ideeën te berde brengen, waar je zelf in eerste instantie niet bij hebt stilgestaan.

Een veel gemaakte fout bij ondernemers een zzp´ers is dat zij belangrijke beslissingen alleen nemen, zonder advies te zoeken bij anderen.

Houd overzicht over je financiën

Met een goed overzicht van je financiële situatie weet je precies waar je aan toe bent en hoe je bedrijf er voor staat. Zeker bij het zoeken naar krediet is het uitermate belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Het zorgt enerzijds voor een stukje rust en anderzijds kun je eventuele financiële problemen snel onderkennen. ´Meten is weten´ is in dit geval zeker van belang.

Snel groeien

Met een zakelijk krediet kun je er voor zorgen dat je bedrijf groeit én snel groeit. Dit is belangrijk voor je cash flow. Deze cash flow geeft je bij kredietverstrekkers vertrouwen en in de meeste gevallen wordt de hoogte van een krediet berekent op basis van je cash flow. Daarnaast is het ook van beland dat je de winst in de gaten houdt. Zorg dat deze ruim bij de marge blijft die je zelf voor ogen hebt. Is dit niet het geval, dan dien je dit zo snel mogelijk te verbeteren. 

Hoe lang heb je het zakelijk krediet nodig?

Probeer langlopende verplichtingen zoveel mogelijk te vermijden. Niemand kan jarenlang in de toekomst kijken. Naast eventuele negatieve veranderingen op zakelijk gebied kan het ook persoonlijk wel eens tegenzitten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je ziek wordt? Maar de economie kan ook tegen tegenzitten. Ben je sterk afhankelijk van de economie dan dien je hier zeker rekening mee te houden.

Kies bij voorkeur een korte looptijd

Bij de laatste economische crisis gingen veel ondernemers met langlopende leningen kopje onder. Alleen vanwege het feit dat de bank het vertrouwen opzegde en vervolgens de stekker uit het bedrijf trok. Gevolg: Faillissement. Probeer daarom langlopende kredieten zo veel mogelijk te mijden. De zakelijke kredieten die hier worden aangeboden, hebben een maximale looptijd van 18 maanden. De voorwaarden zijn simpel en duidelijk.

Debiteuren- en crediteurenbeheer

Debiteuren- en crediteurenbeheer is maar al te vaak een ondergeschoven kindje. Zeker voor éénmansbedrijven vaak een hele opgave om dit goed bij te houden. Bekijken we de debiteurenkant (klanten die jou moeten betalen) dan is dit bij veel kleine bedrijven niet goed geregeld. Stel je doet je bedrijf in je eentje, af en toe helpt je partner een beetje, maar het merendeel doe je alleen.

Factuur maken

Nieuwe klanten worden door jou te woord gestaan en het hele project tot aan de definitieve bestelling wordt door jou gecoördineerd. Bestelling gedaan en bestelling geleverd. Nu is het tijd om een factuur om te gaan maken en te gaan versturen. Maar potverdorie, de klant heeft helemaal geen zin om te betalen en is na verschillende herinneringen nog steeds niet tot betalen overgegaan. Nu heb je het al druk genoeg en kunt deze druk er eigenlijk niet bij hebben.

Debiteurenbeheer

Ook is het voor jou vervelend om een op zich prettige klant steeds lastig te moeten vallen. je kunt het debiteurenbeheer daarom beter uit handen geven. Het liefst aan je partner want dan kost het geen geld. Zeker wanneer betalingen langer op zich laten wachten is het fijn dat iemand ander zich daarover ontfermt. Jij kunt je dan met je bedrijf bezig houden.

Geef je debiteurenbeheer uit handen zodat jij je kunt focussen op je bedrijf. Het geeft een enorme rust!

Kom goed beslagen ten ijs

Bekijk bij het aanvragen van een zakelijk krediet welke bescheiden er nodig zijn. Heb je al je papierwerk in orde, dan kun je al binnen 24 uur over het door jou begeerde krediet beschikken. Het record staat op een uitbetaling binnen 5 uur. Minimaal benodigd is een bankafschrift, ofwel een MT940 Bankbestand. Zorg dat je deze alvast op je computer of telefoon hebt staan. Vaak dien je deze samen met de aanvraag te versturen.

is het nog niet helemaal duidelijk hoe een kort lopend zakelijk krediet precies in elkaar steekt? Kijk hieronder bij de ´veelgestelde´ vragen.

Bekijk beste aanbieders

Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

nieuwe vormen zakelijk geld lenen

Je wilt je onderneming opstarten of laten groeien. Dan kan het vinden van de juiste zakelijke lening lastig zijn. Hier vind je de nieuwe vormen van zakelijke leningen op een…

Ondernemer privé geld lenen

ondernemer privé geld lenen

Veel misvattingen Er zijn veel misvattingen over het feit of je als ondernemer / zzp´er privé geld kunt lenen. Ik zal proberen uit te leggen hoe dit in elkaar steekt…

Zakelijke financiering in 5 simpele stappen

Regel een zakelijke lening in 5 minuten Veel ondernemers, of dit nu een eenmanszaak, of een grotere onderneming betreft, ondervinden veel problemen bij het regelen van een financiering voor hun…

Zakelijke lening zonder BKR jaarcijfers

In 5 minuten een lening zonder BKR aanvragen Ja, een zakelijke financiering zonder BKR en jaarcijfers is mogelijk (ook ZZP lening zonder BKR). Bij GeldLenenZZP kun je binnen 5 minuten…