Kan ik geld lenen als ZZP´er?

Niet altijd eenvoudig

Kan ik geld lenen als ZZP´er. Voor grote ondernemingen is geld lenen meestal geen probleem. Maar voor zelfstandig ondernemers is het niet altijd eenvoudig om aan krediet te komen of een lening af te sluiten, vooral in de opstartfase van je onderneming. De meeste geldverstrekkers willen zoveel mogelijk risico’s uitsluiten. Toch kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende vormen van krediet.

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2023

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Rekening-courant

Laten we bij het begin beginnen. Als ondernemer heb je een zakelijke rekening: je rekening-courant. Hier betaal je jouw rekeningen mee en je klanten betalen jou ermee. Via deze rekening kun je beroep doen op (doorlopend) krediet. Het spreekt voor zich dat je over het bedrag dat je opneemt rente betaalt en ook dat je het opgenomen krediet op een bepaald moment weer terugbetaalt.

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Banken verstrekken niet graag leningen aan startende ondernemers vanwege het, in hun ogen, te hoge risico. Er zijn financieringsregelingen die dit risico voor de bank verminderen. Denk bijvoorbeeld aan de garantstelling van de overheid. De overheid staat dan garant oor een deel van het krediet. Deze vorm van financiering heet Borgstelling MKB-kredieten en is bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Innovatiekrediet

Voor ondernemers met een innovatief idee die de financiering niet rond kunnen krijgen, is er het innovatiekrediet. Dit wordt verstrekt door de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Om voor deze vorm van krediet in aanmerking te komen, moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo is een uitgebreid businessplan zelfs een vereiste. Ook moet het innovatiekrediet in de volledige financiering voorzien. En er moet ruimte zijn voor uitwijkende resultaten, die moeten zijn geanalyseerd en berekend in de business case.

Bijstandsverlening zelfstandigen

Er zijn ondernemers die hun eigen bedrijf starten en er nog een inkomstenbron bij hebben, bijvoorbeeld een betaalde baan of inkomsten uit het verhuren van een pand. Ben je voor je inkomen volledig afhankelijk van je onderneming en dreig je als zelfstandige financieel in de problemen te komen? Informeer dan eens naar de Bijstandsverlening Zelfstandigen. Deze regeling vult je inkomen aan tot bijstandsniveau voor een maximale periode van drie jaar. Ook als je al een bijstandsuitkering hebt, kun je starterskrediet ontvangen om een onderneming te starten. Bij de gemeente vertellen ze je er meer over.

Crowdfunding

Deze vorm van financieren of ‘funden’ door het publiek komt steeds vaker voor. Je vraagt het publiek om je idee te financieren. Om je te helpen met de kosten. Om je wens of zelfs je droom te realiseren. Crowdfunding kan op verschillende manieren. Je kunt een lening aangaan die je natuurlijk terugbetaalt. Bijvoorbeeld in natura of in geld met rente. Je kunt ook je investeerder een belang in je bedrijf bieden, zoals aandelen. Soms doneert een investeerder zelfs zonder belang of tegenprestatie.

Kan ik geld lenen als ZZP´er

Als het je niet lukt om geld te lenen bij de bank, dan kun je nog altijd gebruik maken van microfinanciering. Dit is een zakelijke lening van maximaal € 50.000. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je moet een ondernemingsplan hebben, een onderneming en minimaal 18 jaar zijn.

Bekijk beste aanbieders

Business loan Netherlands

Fast business financing Business lending for small and medium- sized enterprises (SME) is the financing of a business with a loan or credit specifically set up for this purpose. The…

Zakelijke lening met spoed

Zakelijke spoedlening

Zakelijke lening spoed Uitbetaling in 24 uur Voor een zakelijke lening met spoed ben je hier aan het juiste adres. De hier aangeboden kredietverstrekkers voor een zakelijk krediet beloven niet…

Kan mijn eenmanszaak privé geld lenen?

Privé geld lenen aan bedrijf

Privé geld lenen aan bedrijf Vooral een beginnend ondernemer kan een startkapitaal goed gebruiken. Maar ook een zelfstandige zonder personeel heeft af en toe behoefte aan een kleine investering. Dan…

Zakelijke starterslening

Een zakelijke starterslening voor (toekomstige) ondernemers is een steuntje in de rug voor diegenen die een duidelijk plan hebben om iets voor zichzelf te gaan doen en op die manier…