Kan mijn eenmanszaak privé geld lenen?

Privé geld lenen aan bedrijf

Vooral een beginnend ondernemer kan een startkapitaal goed gebruiken. Maar ook een zelfstandige zonder personeel heeft af en toe behoefte aan een kleine investering. Dan kan het heel lastig zijn als je dit geld privé wel hebt, maar zakelijk niet. Kun je dan als ondernemer geld lenen van jezelf?

Je kunt geen geld aan jezelf lenen

Een goede vraag. Het vermogen van een eenmanszaak of ZZP-onderneming valt onder je privévermogen. Dit vermogen kun je daarom niet aan of van jezelf lenen. Je kunt het wel investeren in je onderneming door het op de rekening van je onderneming te storten o.v.v. privé storting in de boekhouding.

Direct vrijblijvend aanvragen?

Qeld zakelijk lenen

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Yeaz

Vanaf €1.000
Aflossen hoeft niet
Geen ingewikkelde documenten
In één werkdag geld
Geen aflos stress

Swishfund zakelijke lening

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

geld lenen per direct

GeldLenenPerDirect

Privé geld lenen
Persoonlijke lening – Doorlopend krediet
Vanaf €100
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur op je rekening

KredietVooruit

KredietVooruit

Vanaf €3.000
Geen onderpand vereist
Geen jaarcijfers nodig
Binnen 24 uur op je rekening

Bridgefund zakelijk

Bridgefund

€5.000 tot €250.000
Gratis offerte
Flexibele aflossing

Bekijk Bridgefund
new10

New10

Vanaf €20.000
Vrijblijvend aanbod
Kosteloos extra aflossen
Van ABN-AMRO
Vaste rente

zakelijke lening eenmanszaak

Hulp bij aanvragen (video)

Geld lenen voor ZZP´ers | Géén jaarcijfers nodig | Géén BKR toetsing

Zakelijke lening eenmanszaak

Een eenmanszaak kan bij GeldLenenZZP.nl net zo goed een zakelijke financiering afsluiten als elk ander bedrijf. Veel belangrijker voor een zakelijke lening aan een ZZP’er is het feit of de onderneming voldoende winst maakt en een historie van succes heeft. Daarnaast wordt er ook gekeken naar betrouwbaarheid van de ondernemer zelf. Dit alles bij elkaar opgeteld geeft als het in orde is een positieve uitslag. Niets staat een zakelijk lening een de eenmanszaak dan nog in de weg.

Geld lenen van je bedrijf

Je kunt dus niet zomaar geld lenen van jezelf. Dat moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, dezelfde voorwaarden die een bank bijvoorbeeld aan je zou stellen.

Als voorbeeld zou je de voorwaarden zakelijk krediet van de Rabobank (PDF) kunnen bekijken.

Ook moeten de voorwaarden zakelijk zijn. Denk je eraan om privégeld te lenen, dus niet te investeren, aan je onderneming, geef dan antwoord op de volgende 7 vragen:

 1. Heb je de lening schriftelijk vastgelegd in een leningsovereenkomst?
 2. Heb je afspraken over het terugbetalen van de lening schriftelijk vastgelegd?
 3. Biedt jouw onderneming voldoende zekerheden?
 4. Tegen welke rente leen je geld van of aan jezelf?
 5. Biedt jouw onderneming voldoende zekerheden?
 6. Kan jouw onderneming alle verplichtingen blijven voldoen na het opnemen van de lening?
 7. Zou je de lening ook onder dezelfde voorwaarden aan een derde hebben verstrekt, in vergelijkbare omstandigheden?

Wel of niet doen?

Het antwoord op de vraag of je jezelf geld kunt lenen, is eigenlijk dat als je het bij de bank niet voor elkaar kan krijgen, je het ook jezelf niet mag verstrekken. De belastingdienst kan dit aanmerken als onzakelijk handelen. Denk je dat de voorwaarden niet kloppen? Kijk dan ook eens voor andere leenmogelijkheden voor zzp´ers en kleine kredieten anders dan geld van jezelf lenen.

Geld lenen voor eigen bedrijf

Wil je geld lenen voor je eigen bedrijf en een goede kans maken om dit te realiseren? Met mogelijkheden voor alle in Nederland gevestigde ondernemers slaag je hier bijna altijd in. Geld lenen voor je eigen bedrijf stelt je in staat om je zaak uit te breiden naar eigen inzicht en in het door jou gewenste tempo. Bereken voordat je een offerte gaat aanvragen eerst je werkelijke geldbehoefte. Zet dit duidelijk op papier, op deze manier zie je niets over het hoofd wat je eventueel ook nog gefinancierd had willen hebben.


Elke situatie is verschillend, ook zakelijk. Of het verstandig is om privé geld te lenen voor je bedrijf is aan jou om te beslissen.

Kun je er op de lange termijn meer winst mee maken? Dan klinkt het als een goed idee. 👍

Heb je een verlieslatend bedrijf en wil je kortlopende problemen met een bedrijfslening oplossen? Wellicht toch niet zo´n goed idee. 👎

Privé investeren in bedrijven – Kan dit wel of niet?

Kun je met je eigen privé geld investeren in bedrijven? Het antwoord op deze vraag is niet zo gemakkelijk te geven. Het ligt er namelijk aan of het geld wat je gaat gebruiken om te investeren tot het vermogen van je onderneming behoort of niet. Voor de daadwerkelijke investering maakt het niet veel uit of het geld nu uit potje A, of potje B komt. Belastingtechnisch gesproken dien je hier echter wel degelijk op te letten. Mislukt je investering en wordt deze na verloop van tijd minder waard? Dan kun je in het geval van eigen vermogen verlies deze aderlating van je winst aftrekken. Is het daarentegen in zijn geheel gefinancierd met privé geld, dan kan deze aftrek van de winst waarschijnlijk niet.

eenmanszaak prive lenen

Zakelijk geld lenen

Was het eerder nogal een probleem met zakelijk geld lenen als je dat als privé persoon wilde doen? De ZZP´er was nog niet zo bekend als deze nu is en veel banken zagen door de hoge risico´s niet veel in het financieren van kleine- en middelgrote ondernemers. Immers, een ZZP´er kan een redelijk groot bedrijf hebben met medewerkers.

Gelukkig is dit nu anders. Veel kredietverstrekkers gespecialiseerd in bedrijfsleningen zagen dit gat in de markt en gaven deze groep ondernemers wel volop kansen. Er wordt heden ten dage dan ook veel gebruik gemaakt van bedrijfskredieten die niet worden afgesloten bij een bank.

Zakelijke lening ervaringen

Wij van geldlenenZZP.nl mogen ons gelukkig prijzen dat we regelmatig feedback krijgen van ondernemers die via onze website een zakelijke lening hebben kunnen afsluiten. Uit de zakelijke lening ervaringen blijkt dat er voor veel entrepreneurs deuren opengingen die bij veel banken gesloten bleven. Vandaag de dag zijn er meerdere kredietverstrekkers die de ondernemers die niet welkom zijn bij een bank, met open armen ontvangen.

Vraag & antwoord

Is de rente van een privé bedrijfslening aftrekbaar?

Net als andere bedrijfsleningen geldt het volgende. Als de lening ten volle wordt benut voor het uitoefenen van je bedrijf, dan is de rente op dit krediet volledig aftrekbaar van de bruto omzet. Met andere woorden, volledig aftrekbaar.

Wat zijn de voorwaarden voor een persoonlijk bedrijfskrediet?

De minimale voorwaarden zijn:
1. Je bedrijf bestaat minimaal 12 maanden.
2. Je omzet is minimaal €50.000.
3. Je bedrijf is volledig gevestigd in Nederland.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen als privé persoon?

Wanneer je aan bovenstaande voorwaarden voldoet dan kom je in aanmerking voor een zakelijke lening vanaf €2.000 tot maximaal €350.000. Bekijk hier alle aanbieders.

Is een BKR notering een probleem?

Nee, er wordt bij het aanvragen en verstrekken van de zakelijke leningen hier aangeboden geen toetsing uitgevoerd. Ook wordt er na uitbetaling van een lening geen registratie gepleegd.

Aanvragen kort uitgelegd

 1. Vul de vragen over je bedrijf in.
 2. Kies het gewenste bedrag.
 3. Bereken de maandelijkse kosten automatisch.
 4. Verstuur de online aanvraag.
 5. Benodigde tijd: 10 minuten.
 6. Wacht op goedkeuring (binnen 24 uur).

Bekijk beste aanbieders

Zakelijke leningen vergelijken

zakelijke leningen vergelijken

Kleine- en middelgrote ondernemer Nog maar een paar jaar geleden was er voor de kleine- en middelgrote ondernemer die zakelijk geld wilde lenen zonder bij een bank aan te kloppen…

Pożyczka biznesowa Holandia

Pożyczka biznesowa Holandia

Pozyczka Holandia Pozyczka Holandia: Pożyczki biznesowe to finansowanie przedsiębiorstwa za pomocą pożyczki lub kredytu specjalnie utworzonego w tym celu. Zasady są bardziej elastyczne niż w przypadku kredytów konsumenckich. Nie ma…

Welke zakelijke lening is het beste?

Welke zakelijke lening

Welke zakelijke lening is voor jou de beste oplossing als je behoefte hebt aan een financiële impuls voor je bedrijf? Je begint met het maken van een keuze voor een…

Kan ik geld lenen als ZZP´er?

kan ik geld lenen als zzp´er

Niet altijd eenvoudig Kan ik geld lenen als ZZP´er. Voor grote ondernemingen is geld lenen meestal geen probleem. Maar voor zelfstandig ondernemers is het niet altijd eenvoudig om aan krediet…