Kleine kredieten voor ZZP

 

Kleine kredieten voor ZZP. Als ondernemer kun je soms wel wat hulp gebruiken. De ene keer gaat het om iets praktisch, de andere keer heb je gewoon financiële middelen nodig. Om te kunnen starten. Om te investeren. Of om een kleine verbouwing in je zaak te kunnen doorvoeren. Krediet nodig hebben hoeft niet altijd te betekenen dat het om grote bedragen gaat. Dit zijn de meest voorkomende vormen van krediet voor zelfstandig ondernemers.

Qeld

Hoge score Trustpilot (4,8)
€1.000 – €200.000
Dezelfde dag geld
Geen onderpand
Ook voor eenmanszaak
Binnen 1 uur contact

Floryn

Floryn

€10.000 – €3 miljoen
Geen jaarcijfers/onderpand
Beslissing in 24 uur
Variabele aflossing
Aangevraagd in 2 minuten
Weinig papierwerk

Kleine kredieten voor ZZP

Een klein krediet biedt je extra financiële ruimte. Bijvoorbeeld om je facturen op tijd te kunnen betalen, om laat- of niet betalende klanten te kunnen opvangen. Of om heel praktisch, je voorraad te kunnen aanvullen. Met een flexibel krediet vergroot je tijdelijk je betalingscapaciteit. Je kunt maximaal een bedrag van € 25.000 opnemen. Minder kan natuurlijk ook. Binnen dit bedrag kun je vrij eenvoudig opnemen en weer terugstorten. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Deze kleine vorm van krediet is bedoeld voor ondernemers die een jaar of langer bestaan.

Kleine kredieten voor ZZP
Kleine kredieten voor ZZP

Financial lease

Je redt het als ondernemer prima, maar komt net dat stukje investeringsvermogen tekort om een bedrijfsauto aan te schaffen. Denk dan eens aan financial lease. Daarmee financier je bijvoorbeeld je bedrijfsauto, bedrijfs bestelbus of aanhanger. Het te financieren object dient als onderpand. Het grote voordeel hiervan is dat je investeert in mobiliteit en je werkkapitaal ongemoeid laat. Met financial lease kun je ook je bedrijfsauto btw-vrij leasen. Omdat je meteen economisch gezien eigenaar van de auto bent, kun je bovendien gebruik maken van de fiscale voordelen die hierbij horen. Bij je eerstvolgende aangifte kun je de btw namelijk meteen opgeven en terugvorderen.

Microkrediet

Deze zakelijke lening kun je afsluiten tot het maximumbedrag van € 50.000. De looptijd varieert van één tot tien jaar. Maandelijks los je af en betaal je ook rente. Onder bepaalde voorwaarden kun je boetevrij extra aflossen. De voorwaarden van Microkrediet zijn o.a.:
Je bent een startende of bestaande ondernemer
Of je neemt een bestaande onderneming over
Je zakelijke kredietbehoefte is niet meer dan € 50.000
Je onderneming doet zaken binnen Nederland
Je hebt een businessplan.

MKB-krediet

Het MKB-krediet is er speciaal voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Ook als je ZZP’er bent of als je een bedrijf wilt overnemen, kun je voor deze vorm van krediet in aanmerking komen. Met deze leenmogelijkheden sluit je deze zakelijke lening af voor minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000. De looptijd is afhankelijk van het bedrag dat je leent en varieert van een tot tien jaar. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waar je aan moet voldoen:
1. Startend of bestaande ondernemer
2. Je neemt een bestaande onderneming over
3. Er is een businessplan
4. De onderneming richt zich voornamelijk op klanten in Nederland
5. Kredietbehoefte als ondernemer is niet meer dan € 250.000.