Leenmogelijkheden voor ZZP´ers

Volop in beweging

Leenmogelijkheden voor ZZP´ers. De arbeidsmarkt is volop in beweging. Het is lang niet meer vanzelfsprekend dat je, net als vroeger, je 40-jarig dienstverband bij dezelfde werkgever haalt. In Nederland starten jaarlijks ongeveer 130.000 mensen een onderneming en dit aantal neemt nog ieder jaar toe. Hiervan gaat 95% het als ZZP’er proberen. Van deze ondernemers heeft 15% nog een baan in loondienst. Aan het begin van 2020 telde Nederland ruim 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel. Door natuurlijk verloop, een gedwongen of een vrijwillige keuze houdt een aantal ZZP’ers het ook weer voor gezien. Gemiddeld stijgt het aantal ZZP’ers cumulatief met 40.000 tot 50.000 per jaar.

Direct aanvragen?

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2023

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Leenmogelijkheden voor ZZP´ers

Het is voor ZZP’ers minder gemakkelijk aan een lening komen dan voor gevestigde bedrijven. Zeker ZZP’ers die net starten te maken met strenge voorwaarden voor het aanvragen van leningen en hypotheken. Daar waar de meeste banken blijven steken in een traditionele houding, zijn er we degelijk leenmogelijkheden voor ZZP’ers.

Consumptief krediet

Iedere zelfstandige ondernemer krijgt te maken met aanvullende voorwaarden als hij een consumptief krediet aanvraagt. De meeste banken en kredietverstrekkers zijn terughoudend met het verstrekken van krediet aan ondernemers met maandelijks wisselende inkomsten. Deze terughoudendheid heeft te maken met de vrees dat je niet kunt voldoen aan de maandelijkse betalingsverplichtingen. Daarom verstrekken zij wel leningen of kredieten aan iemand met een vast contract en dus een vast maandelijks inkomen. Wil je als ZZP’er in aanmerking komen voor consumptief krediet, dan zijn dit de belangrijkste voorwaarden:
1. Een positieve BKR-registratie
2. Je leencapaciteit
3. Inkomsten en uitgaven, bijvoorbeeld twee aaneengesloten jaren actief en succesvol zijn
4. In het bezit zijn van een eigen huis.

Bedrijfslening

Je kunt als zelfstandig ondernemer ook minder gemakkelijk aan bedrijfsfinanciering komen. Ook hier is de reden het verhoogde risico om aan de maandelijkse betalingsverplichting te kunnen voldoen. De overheid heeft verschillende regelingen om ZZP’ers te helpen. Voor het aantrekken van bedrijfsfinanciering zijn er de volgende opties.

Microkrediet

Microkrediet is een zakelijke lening voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Je leent maximaal € 50.000 en de looptijd deze lening varieert van een tot tien jaar. Iedere maand los je een deel van de lening af, inclusief de rente. Deze vorm van krediet kun je ook aanvragen als je een bedrijf overneemt.

Staatsgarantie

Bij deze vorm van financiering staat de overheid tussen de 45 en 80% garant voor de lening. De bank loopt hierdoor minder risico. Deze lening is bestemd voor starters, groeiende en vernieuwende ondernemers die niet voldoende middelen hebben om met eigen vermogen te kunnen investeren. Je komt in aanmerking voor staatsgarantie als je financieringsaanvraag haalbaar is. Staatsgarantie is mogelijk voor ondernemingen tot maximaal 100 werknemers, dus ook voor eenmanszaken.

Agaathregeling

De agaathregeling is bedoeld om initiatieven van beginnende ondernemers te stimuleren. Als zelfstandige kun je ook in aanmerking komen voor een lening van de Europese Investeringsbank (EIB). Dan leen je met korting van de EIB geld tegen een extra aantrekkelijk tarief. De looptijd hangt af van de economische levensverwachting van de investering. Hier geldt een maximum looptijd van 25 jaar.

Aanbestedingswet

Deze wet is in 2013 ingevoerd om kleine bedrijven en ZZP’ers meer kansen te bieden op een overheidsopdracht. Voor 2013 waren het vooral grote ondernemingen die overheidsopdrachten binnenhaalden omdat zij beter aan de eisen van aanbesteding voldeden.

Bekijk beste aanbieders

Zakelijke lening zonder aflossen

zakelijke lening zonder aflossen

Aflossingsvrij lenen tot €50.000 Er is in Nederland een zakelijke kredietverstrekker waarbij het niet noodzakelijk is om af te lossen. Met andere woorden, je betaalt dus uitsluitend de verschuldigde rente….

Is zakelijk geld lenen zonder bank duur?

Daarom is geld lenen zonder bank duurder Is zakelijk geld lenen anders dan bij een bank duur? Deze opmerking krijg ik zo vaak te horen dat ik heb besloten om…

Kleine kredieten voor ZZP

kleine zakelijke lening

De kleine zakelijke lening Kleine kredieten voor ZZP. Als ondernemer kun je soms wel wat hulp gebruiken. De ene keer gaat het om iets praktisch, de andere keer heb je…

Ondernemer privé geld lenen

ondernemer privé geld lenen

Veel misvattingen Er zijn veel misvattingen over het feit of je als ondernemer / zzp´er privé geld kunt lenen. Ik zal proberen uit te leggen hoe dit in elkaar steekt…