Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

Je wilt je onderneming opstarten of laten groeien. Dan kan het vinden van de juiste zakelijke lening lastig zijn. Hier vind je de nieuwe vormen van zakelijke leningen op een rij. Er zijn verschillende nieuwe vormen van zakelijk geld lenen die je goed op weg kunnen helpen. Bij sommige kredieten is het ook mogelijk om een lening aan te vragen zonder voor drie jaar aan jaarcijfers te hoeven overleggen. Vaak is dan de cashflow belangrijker dan de behaalde resultaten in het verleden.

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2023

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Debiteurenfinanciering

Met een debiteurenfinanciering overbrug je de periode tussen het versturen van rekeningen en het ontvangen van betalingen. Tot maximaal 90% van de openstaande vorderingen kun je met een debiteurenfinanciering laten voorfinancieren. Je kunt deze vorm van financiering ook combineren met voorraadfinanciering. Hiermee financier je tot 50% van de waarde van je voorraad.

Voorraadfinanciering

Dit is een flexibele vorm van financiering die meebeweegt met je voorraad. Je zzp bedrijf beschikt direct over extra liquiditeit op basis van je voorraad. Op deze manier kun je grote hoeveelheden bestellen om extra te besparen. Voorwaarde voor deze vorm van financiering is een combinatie met een debiteurenfinanciering.

Achtergestelde lening

Deze lening wordt alleen terugbetaald als eerst de andere schuldeisers zijn betaald, inclusief de reguliere leningen. Door het verhoogde risico, is ook de rente van een achtergestelde lening hoger.

Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

Kredietunie

Ondernemers die elkaar in hun sector of in hun regio financieren, doen dit via een kredietunie. Het is een coöperatieve vereniging van ondernemers die er voor elkaar zijn.

Lenen met een garantieregeling van de overheid

De overheid wil startende, innovatieve en veelbelovende bedrijven in sommige gevallen extra ondersteunen. Doordat de overheid garant staat bij kredieten, heb je een grotere kans om een krediet te krijgen. Er zijn verschillende vormen van leningen met staatsgarantie:
1. Borgstellingskrediet: met garantie van de overheid
2. Groeifaciliteit: voor een ondernemer die wil groeien
3. Garantie Ondernemingsfinanciering: met garantie van de overheid.

Borgstellingskrediet

Bij deze vorm van krediet staat de overheid garant door een staatsgarantie te geven. Dit is een stimulans voor bestaande ondernemers, starters en innovatieve bedrijven. Door deze vorm van krediet is de bank eerder bereid een volledige financiering te verstrekken. Ook is er de mogelijkheid voor het afsluiten van een klein krediet.

Gestapeld financieren

Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende opties als het op financiering aankomt: Crowdfunding, lening van een kredietunie, krediet van de bank, leasen, enzovoort. Nieuw is het combineren van de verschillende manieren van financieren: gestapeld financieren. Het gebruiken van twee of meer vormen van financieren om krediet of een lening rond te krijgen, heet gestapeld financieren. Dit staat ook wel bekend als pizzafinanciering, een financieringsmix of hybride financiering.

Traditioneel financieren

Traditioneel financieren de banken de meeste bedrijven. Maar naast financiering door de bank komen er steeds meer nieuwe vormen van financieren bij. Zo kun je bij uitbreidingsplannen bijvoorbeeld een deel financieren door Crowdfunding. Deze vorm van financieren is ook heel geschikt om een nieuw product te lanceren.

Voor het aanschaffen van bedrijfsmiddelen maak je gebruik van lease en om schommelingen in je inkomsten op te vangen, maak je gebruik van rekening-courant krediet. Zo stapel je als het ware verschillende financieringsvormen. Het stapelen is geen doel, maar het financieren wel. Stapelen is een uitkomst als het je niet lukt met een vorm van financieren. Zo je ziet zijn er vele leenmogelijkheden voor bedrijven.

Bekijk beste aanbieders

Zakelijke lening zonder aflossen

zakelijke lening zonder aflossen

Aflossingsvrij lenen tot €50.000 Er is in Nederland een zakelijke kredietverstrekker waarbij het niet noodzakelijk is om af te lossen. Met andere woorden, je betaalt dus uitsluitend de verschuldigde rente….

Werkkapitaal verbeteren zonder bank

werkkapitaal verbeteren

Uitleg Hoe verbeter je je werkkapitaal zonder direct naar een bank te hoeven stappen? Ik zal hier een aantal dingen uitleggen. Om te beginnen wat werkkapitaal is, vervolgens wat tips…

Zakelijk lenen voor webshops

Webwinkel financieren Je hebt behoefte aan financiering voor je webshop. Enerzijds om een piekvraag op te kunnen vangen en anderzijds om de voorraad op pijl te houden, of uit te…

Zakelijk lenen bij Qeld vanaf 1000 euro

Qeld biedt alle ondernemers die volledig in Nederland gevestigd zijn de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Vanaf €1000 kun je bij Qeld al terecht. Daarom is zakelijk…