Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

Je wilt je onderneming opstarten of laten groeien. Dan kan het vinden van de juiste zakelijke lening lastig zijn. Hier vind je de nieuwe vormen van zakelijke leningen op een rij. Er zijn verschillende nieuwe vormen van zakelijk geld lenen die je goed op weg kunnen helpen. Bij sommige kredieten is het ook mogelijk om een lening aan te vragen zonder voor drie jaar aan jaarcijfers te hoeven overleggen. Vaak is dan de cashflow belangrijker dan de behaalde resultaten in het verleden.

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2022

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Debiteurenfinanciering

Met een debiteurenfinanciering overbrug je de periode tussen het versturen van rekeningen en het ontvangen van betalingen. Tot maximaal 90% van de openstaande vorderingen kun je met een debiteurenfinanciering laten voorfinancieren. Je kunt deze vorm van financiering ook combineren met voorraadfinanciering. Hiermee financier je tot 50% van de waarde van je voorraad.

Voorraadfinanciering

Dit is een flexibele vorm van financiering die meebeweegt met je voorraad. Je zzp bedrijf beschikt direct over extra liquiditeit op basis van je voorraad. Op deze manier kun je grote hoeveelheden bestellen om extra te besparen. Voorwaarde voor deze vorm van financiering is een combinatie met een debiteurenfinanciering.

Achtergestelde lening

Deze lening wordt alleen terugbetaald als eerst de andere schuldeisers zijn betaald, inclusief de reguliere leningen. Door het verhoogde risico, is ook de rente van een achtergestelde lening hoger.

Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

Kredietunie

Ondernemers die elkaar in hun sector of in hun regio financieren, doen dit via een kredietunie. Het is een coöperatieve vereniging van ondernemers die er voor elkaar zijn.

Lenen met een garantieregeling van de overheid

De overheid wil startende, innovatieve en veelbelovende bedrijven in sommige gevallen extra ondersteunen. Doordat de overheid garant staat bij kredieten, heb je een grotere kans om een krediet te krijgen. Er zijn verschillende vormen van leningen met staatsgarantie:
1. Borgstellingskrediet: met garantie van de overheid
2. Groeifaciliteit: voor een ondernemer die wil groeien
3. Garantie Ondernemingsfinanciering: met garantie van de overheid.

Borgstellingskrediet

Bij deze vorm van krediet staat de overheid garant door een staatsgarantie te geven. Dit is een stimulans voor bestaande ondernemers, starters en innovatieve bedrijven. Door deze vorm van krediet is de bank eerder bereid een volledige financiering te verstrekken. Ook is er de mogelijkheid voor het afsluiten van een klein krediet.

Gestapeld financieren

Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende opties als het op financiering aankomt: Crowdfunding, lening van een kredietunie, krediet van de bank, leasen, enzovoort. Nieuw is het combineren van de verschillende manieren van financieren: gestapeld financieren. Het gebruiken van twee of meer vormen van financieren om krediet of een lening rond te krijgen, heet gestapeld financieren. Dit staat ook wel bekend als pizzafinanciering, een financieringsmix of hybride financiering.

Traditioneel financieren

Traditioneel financieren de banken de meeste bedrijven. Maar naast financiering door de bank komen er steeds meer nieuwe vormen van financieren bij. Zo kun je bij uitbreidingsplannen bijvoorbeeld een deel financieren door Crowdfunding. Deze vorm van financieren is ook heel geschikt om een nieuw product te lanceren.

Voor het aanschaffen van bedrijfsmiddelen maak je gebruik van lease en om schommelingen in je inkomsten op te vangen, maak je gebruik van rekening-courant krediet. Zo stapel je als het ware verschillende financieringsvormen. Het stapelen is geen doel, maar het financieren wel. Stapelen is een uitkomst als het je niet lukt met een vorm van financieren. Zo je ziet zijn er vele leenmogelijkheden voor bedrijven.

Bekijk beste aanbieders

Zakelijke lening zonder BKR jaarcijfers

In 5 minuten een lening zonder BKR aanvragen Ja, een zakelijke financiering zonder BKR en jaarcijfers is mogelijk. Bij GeldLenenZZP kun je een zakelijke lening aanvragen vanaf €1.000 tot €250.000…

Pożyczka biznesowa Holandia

Pożyczka biznesowa Holandia

Pozyczka Holandia Pozyczka Holandia: Pożyczki biznesowe to finansowanie przedsiębiorstwa za pomocą pożyczki lub kredytu specjalnie utworzonego w tym celu. Zasady są bardziej elastyczne niż w przypadku kredytów konsumenckich. Nie ma…

Kan ik geld lenen als ZZP´er?

kan ik geld lenen als zzp´er

Kan ik geld lenen als ZZP´er. Voor grote ondernemingen is geld lenen meestal geen probleem. Maar voor zelfstandig ondernemers is het niet altijd eenvoudig om aan krediet te komen of…

Ondernemer privé geld lenen

ondernemer privé geld lenen

Er zijn veel misvattingen over het feit of je als ondernemer / zzp´er privé geld kunt lenen. Ik zal proberen uit te leggen hoe dit in elkaar steekt en je…