Voor- en nadelen van investeren in cryptocurrencies

De cryptomarkt heeft op verschillende momenten duidelijk gemaakt een niet onaanzienlijk potentieel te bevatten. In het bijzonder aan het einde van het jaar 2017 en het begin van het jaar 2018 was het mogelijk om in slechts enkele dagen tijd schatrijk te worden door het maken van de juiste investeringen. Sinds de zogenaamde ‘bullmarkt’ is er al heel wat water naar de zee gevloeid zonder dat er daarbij nog een overweldigende indruk kon worden gemaakt.

In een tijd waarin een financiële crisis om de hoek loert en geld op een spaarrekening plaatsen eigenlijk niet meer interessant is lijken mensen toch terug richting alternatieve investeringen te neigen. Ook de cryptomarkt kan hierdoor terug op meer interesse rekenen. Is investeren in cryptocurrencies echter wel interessant en met welke risico’s dien je rekening te houden? Wij gaan er graag uitgebreid voor je op in en plaatsen alle voor- en nadelen die zijn verbonden aan investeren in cryptocurrencies op deze pagina voor jou op een rijtje.

Qeld zakelijk

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

Als beste getest in 2023

Swishfund

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

Boetevrij vervroegd aflossen

Waarom investeren in cryptocurrencies?

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen en eerst even bekijken waarom het nu precies interessant kan zijn om te investeren in cryptocurrencies. Vooraleer we enkele voordelen gaan opnoemen is het echter belangrijk om een onderscheid te maken tussen Bitcoin en de zogenaamde altcoins die op de markt zijn terug te vinden. In de basis is het zo dat elke cryptocurrency wel een bepaald potentieel met zich meebrengt. Dit gezegd zijnde is het allemaal begonnen met Bitcoin.

Ondanks het feit dat andere cryptocurrencies perfect sneller, goedkoper en gewoon beter (kunnen) zijn, is de asset waarmee het allemaal begon ongelofelijk belangrijk. Ga je investeren in cryptocurrencies en geloof je in de toekomst van deze asset als store of value? Dan moet je eigenlijk altijd Bitcoin in portefeuille hebben zitten. Dit geldt overigens niet alleen voor cryptocurrency investeerders, maar eigenlijk gewoon voor alle investeerders die een bepaalde financiële meerwaarde willen creëren.

Ethereum, Ripple en Bitcoin

Elke cryptocurrency kan potentieel waardevol worden

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij investeren in cryptocurrencies is terug te vinden in de zogenaamde intrinsieke waarde waar een cryptocurrency over beschikt. Heel wat mensen die ervaring hebben met beleggen binnen de reguliere markten en niet binnen de cryptomarkt zullen deze stelling ongetwijfeld tegenspreken. Toch is het zo dat elke cryptocurrency die op de markt verschijnt over de potentie beschikt om waardevol te worden. Een belangrijke vraag die daarbij moet worden gesteld is op welke termijn men deze waarde moet zien. We geven een voorbeeld.

Verge de privacycoin

De privacycoin ‘Verge‘ deed het tijdens de bullrun van 2017 uitstekend. De cryptocurrency wist zichzelf in de spotlight te plaatsen en kon rekenen op een enorme hype. Mensen die in deze cryptovaluta waren ingestapt net voor de bullrun maakten een ongelofelijke winst met hun belegging. Sinds haar hoogtepunt is de waarde van Verge echter alleen maar afgezwakt. Inmiddels kunnen we zelfs voorzichtig stellen dat er geen beterschap meer aan de horizon zichtbaar is. Ook een partnership met Pornhub zorgde niet voor hernieuwde interesse, in tegendeel. Deze cryptocurrency heeft dus op een zeker ogenblik een mooie waarde vertegenwoordigd, maar bleek niet voldoende solide te zijn om dienst te doen als toekomstgerichte investering. Hier knelt nu net het schoentje.

Litecoin

Korte of lange termijn

Als investeerder in cryptocurrencies dien je, je altijd af te vragen wat jouw bedoeling precies is. Ben je op zoek naar een investering voor de korte termijn? Of wil je graag een solide portefeuille aanleggen met cryptocurrencies voor de langere termijn? In het laatste geval moet je, je niet alleen afvragen wat een cryptovaluta op vandaag betekent, maar ook wat haar potentieel is naar de toekomst toe. Dit laatste is overigens iets wat continue kan veranderen en dus blijvend je aandacht zal vergen.

Er komt een vervolg op beleggen in cryptocurrencies. Wanneer dit artikel online komt dan kun je dit hier lezen. De risico’s van investeren in cryptocurrencies.

Bekijk beste aanbieders

Kan ik geld lenen als ZZP´er?

kan ik geld lenen als zzp´er

Niet altijd eenvoudig Kan ik geld lenen als ZZP´er. Voor grote ondernemingen is geld lenen meestal geen probleem. Maar voor zelfstandig ondernemers is het niet altijd eenvoudig om aan krediet…

Pożyczka biznesowa Holandia

Pożyczka biznesowa Holandia

Pozyczka Holandia Pozyczka Holandia: Pożyczki biznesowe to finansowanie przedsiębiorstwa za pomocą pożyczki lub kredytu specjalnie utworzonego w tym celu. Zasady są bardziej elastyczne niż w przypadku kredytów konsumenckich. Nie ma…

Zakelijk lenen bij Qeld vanaf 1000 euro

Qeld biedt alle ondernemers die volledig in Nederland gevestigd zijn de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Vanaf €1000 kun je bij Qeld al terecht. Daarom is zakelijk…

Business loan Netherlands

Fast business financing Business lending for small and medium- sized enterprises (SME) is the financing of a business with a loan or credit specifically set up for this purpose. The…