Zakelijk doorlopend krediet

Zakelijk krediet met vrije opname

Een zakelijk doorlopend krediet is een rekening courant krediet (RC) welke de ondernemer in staat stelt om naar eigen inzicht aan te wenden om de onderneming te ondersteunen. Dus het geeft de zelfstandige de mogelijkheid om debiteuren te betalen, of om de voorraad (werkkapitaalfinanciering) uit te breiden. Maar de entrepreneur kan het zakelijk krediet ook gebruiken om zijn of haar bedrijf verder te laten groeien.

Welke mogelijkheden zijn er?

Om maar direct over geld te gaan praten zijn de opties hier geboden de volgende. Bepaal eerst je geldbehoefte als ondernemer. Wil je een bedrag in één keer op je rekening ontvangen? Kies dan voor een zakelijke lening (eventueel met spoed). Heb je meer behoefte aan een constante mogelijkheid tot financiering? Dan kies je voor een doorlopend zakelijk krediet (rekening courant). Minimaal aan te vragen bedrag is €1.000, met een maximum van €3 miljoen.

Direct aanvragen?

Qeld zakelijk lenen

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Yeaz

Vanaf €1.000
Aflossen hoeft niet
Geen ingewikkelde documenten
In één werkdag geld
Geen aflos stress

Swishfund zakelijke lening

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

geld lenen per direct

GeldLenenPerDirect

Privé geld lenen
Persoonlijke lening – Doorlopend krediet
Vanaf €100
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur op je rekening

KredietVooruit

KredietVooruit

Vanaf €3.000
Geen onderpand vereist
Geen jaarcijfers nodig
Binnen 24 uur op je rekening

Bridgefund zakelijk

Bridgefund

€5.000 tot €250.000
Gratis offerte
Flexibele aflossing

Bekijk Bridgefund
new10

New10

Vanaf €20.000
Vrijblijvend aanbod
Kosteloos extra aflossen
Van ABN-AMRO
Vaste renteZakelijk krediet met vrije opname

Wat zijn de voordelen van een zakelijk krediet?

De voordelen van een zakelijk krediet zijn het flexibel geld opnemen, boetevrij aflossen, dagelijks opzegbaar, altijd de mogelijkheid om snel een debiteur (schuldeiser) te kunnen betalen en reeds afgeloste termijnen kunnen weer opgenomen worden.

Zakelijk lenen zonder aflossen

Nieuw: Als ondernemer kun je nu ook zakelijk lenen zonder aflossing. Je kunt bij deze vorm van financiering een bedrag lenen tussen de €1000 en €50000. Het grote voordeel van zakelijk geld lenen zonder aflossen is dat je als ondernemer niet direct aan aflossingsverplichtingen vastzit. Dit kan vooral handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een periode hebt waarin je omzet wat minder hoog is. In dat geval kun je er voor kiezen om alleen de rente te betalen.

Snel over geld beschikken

Een ander voordeel van zakelijk geld lenen zonder aflossen is dat je snel over het geld kunt beschikken. Het aanvragen van deze financiering gaat namelijk vaak snel en eenvoudig. Vaak hoef je geen uitgebreide kredietchecks te doorlopen en kun je binnen 24 uur over het geld beschikken.

Wie kan gebruik maken van deze financiering?

De zakelijke kredieten hier aangeboden zijn beschikbaar voor elke in Nederland gevestigde ondernemer. Dus of je nu een bedrijf hebt met 300 werknemers, of je bent een kleine zelfstandige zonder personeel (ZZP), elke eigenaar van een bedrijf is welkom. Je onderneming moet in zijn geheel in Nederland gevestigd zijn, je dient over een Nederlandse zakelijke bankrekening te beschikken en ten slotte dienen alle (eventuele) aandeelhouders in Nederland woonachtig te zijn.

Aan welke voorwaarden moet mijn onderneming voldoen?

De voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen.
Je bedrijf is ingeschreven bij de KVK (Kamer van Koophandel).
Je bedrijf bestaat minimaal 6 maanden.
De omzet van je onderneming is minimaal €100.000 op jaarbasis. Heb je een lagere omzet? Kies dan voor een zakelijke lening waarbij de voorwaarden soepeler zijn tot een maximaal bedrag van €350.000. Kies dan bijvoorbeeld voor Capitalbox.

Waar kan ik het krediet voor gebruiken?

In feite komt het er neer dat je de geboden financiering naar eigen inzicht kunt aanwenden, zolang het gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden (dus niet voor privé aankopen). Er zijn een aantal stelregels waar naar gekeken kan worden:

 1. Werkkapitaal.
 2. Voorraad.
 3. Crediteuren.
 4. Uitbreiding aantal medewerkers.
 5. Voertuigen en machines.
 6. Inventaris.
 7. Bedrijfssoftware.
 8. Herfinancieren huidige schulden.
  Staat jouw specifieke doel er niet bij? Geen nood, bij het zakelijk krediet mag je zelf de besteding bepalen. 

Video met uitleg zakelijk lenen

Zakelijke leningaanvraag uitgelegd

Is het verstandig om zakelijk geld te lenen?

De vraag of het verstandig is om zakelijk geld te gaan lenen wordt vaak gesteld. Geld lenen voor je bedrijf is nuttig wanneer je de financiering aanwendt om je onderneming uit te breiden of om kortlopende schulden te kunnen voldoen. Sluit uitsluitend een zakelijk krediet af wanneer je er zeker van bent dat je deze kunt terugbetalen. Lijdt je onderneming chronisch verlies? Dan gaat een lening je zeker niet helpen en vergroot uitsluitend de problemen.

De rente op een zakelijk krediet

De rente op de hier aangeboden zakelijk kredieten begint bij 2%. Bij een aanvraag wordt een risicoprofiel aangemaakt en aan de hand daarvan wordt een rentepercentage vastgesteld. Dus afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent kan dit een hoger, of lager rentepercentage betekenen. Echter, er zijn meer factoren die een risicoprofiel samenstellen. Hoe lang ben je reeds ondernemer, wat is je leeftijd, heb je veel onbetaalde rekeningen of heb je in het verleden grote financiële zorgen gehad. Het profiel moet zo compleet mogelijk gemaakt worden om een goed inzicht in de onderneming te krijgen.

Je leent niet bij een bank

Het grote voordeel is dat je niet leent bij een bank, maar bij een professionele kredietverstrekker die gespecialiseerd is in het verstrekken van bedrijfskrediet. Je komt met vragen dus altijd direct bij een kundige medewerker terecht. Een ander voordeel van het niet lenen bij een bank is dat er veel minder papieren rompslomp is. Waar je bij een bank met jaarcijfers, onderpand en vele documenten moet komen aanzetten, is dit alles bij dezen niet nodig. Naast dit alles is ben je met je bedrijf ook welkom voor een kleine zakelijke lening met gespecialiseerde begeleiding.

Sneller zakelijk geld nodig?

Het kan voorkomen dat je haast wil maken met het ontvangen van een zakelijk krediet. Dit kan zijn omdat je een mogelijkheid hebt om op een snelle manier meer omzet kunt maken. Maar ook voor de langere termijn kan een zakelijke lening met spoed uitkomst bieden. Gelukkig zijn daar volop mogelijkheden voor. Zelfs een uitbetaling op dezelfde dag van aanvragen behoort tot de opties.

In het kort

 • Doorlopend zakelijk krediet.
 • Binnen 3 minuten aanvraag.
 • Van €1.000 tot €3 miljoen.
 • Binnen 24 uur geld.
 • Afgewezen bij bank? Hier mogelijkheden.
 • Extra aflossen zonder boeterente.
 • Aanvraag zonder veel papierwerk.
 • 24 uur per dag geld opnemen.
Wat is een zakelijk doorlopend krediet?

Een zakelijk doorlopend krediet is een bedrag welke vrij opneembaar is ten behoeve van je onderneming.

Hoeveel kan ik lenen?

Het minimale bedrag is €1.000 met een maximum van €3 miljoen. Stelregel is dat je ongeveer 1.5 keer je maandomzet kunt lenen.

Kan ik ook als starter lenen?

Je kunt als starter zeker zakelijk lenen. Voorwaarde is dat je al 6 maanden actief bent.

Bekijk beste aanbieders

Nieuwe vormen van zakelijk geld lenen

nieuwe vormen zakelijk geld lenen

Je wilt je onderneming opstarten of laten groeien. Dan kan het vinden van de juiste zakelijke lening lastig zijn. Hier vind je de nieuwe vormen van zakelijke leningen op een…

5 tips voor een snel zakelijk krediet

5 tips voor een snel zakelijk krediet

Voors en tegens afwegen Ben je op zoek naar een snel zakelijk krediet om bijvoorbeeld inventaris aan te schaffen, of om je bestaande bedrijf snel uit te kunnen breiden? Daarom…

Kleine kredieten voor ZZP

kleine zakelijke lening

De kleine zakelijke lening Kleine kredieten voor ZZP. Als ondernemer kun je soms wel wat hulp gebruiken. De ene keer gaat het om iets praktisch, de andere keer heb je…

Leenmogelijkheden voor ZZP´ers

mogelijkheden krediet zzp

Volop in beweging Leenmogelijkheden voor ZZP´ers. De arbeidsmarkt is volop in beweging. Het is lang niet meer vanzelfsprekend dat je, net als vroeger, je 40-jarig dienstverband bij dezelfde werkgever haalt….