Zakelijk lenen voor webshops

Webwinkel financieren

Je hebt behoefte aan financiering voor je webshop. Enerzijds om een piekvraag op te kunnen vangen en anderzijds om de voorraad op pijl te houden, of uit te breiden. Maar ook financiering om je producten te promoten is veel gehoord. Banken staan vaak niet te trappelen om je online onderneming te helpen. Hier vind je mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Zakelijk lenen voor webshops op eenvoudige wijze.

Financiering voor alle ondernemers

Er is een nieuwe aanbieder van zakelijke leningen op de Nederlandse markt actief die uitsluitend webwinkels financiert. Met mogelijkheden tot €1 miljoen biedt dit kansen voor online ondernemers die graag willen uitbreiden met adverteren of hun voorraad willen vergroten. Let wel, je kunt de zakelijke lening slechts gebruiken voor deze 2 doelen (online adverteren, of voorraad vergroten).

Beste aanbieders bekijken?

Qeld zakelijk lenen

Qeld

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend
Geen onderpand/jaarcijfers
Voor alle ondernemers
Binnen 1 uur contact

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Yeaz

Vanaf €1.000
Aflossen hoeft niet
Geen ingewikkelde documenten
In één werkdag geld
Geen aflos stress

Swishfund zakelijke lening

Swishfund

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

geld lenen per direct

GeldLenenPerDirect

Privé geld lenen
Persoonlijke lening – Doorlopend krediet
Vanaf €100
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur op je rekening

KredietVooruit

KredietVooruit

Vanaf €3.000
Geen onderpand vereist
Geen jaarcijfers nodig
Binnen 24 uur op je rekening

Bridgefund zakelijk

Bridgefund

€5.000 tot €250.000
Gratis offerte
Flexibele aflossing

Bekijk Bridgefund
new10

New10

Vanaf €20.000
Vrijblijvend aanbod
Kosteloos extra aflossen
Van ABN-AMRO
Vaste renteZakelijk lenen webshops

Zakelijk lenen voor webwinkels uitgelegd

Account aanmaken

Natuurlijk heb ik direct een account aangemaakt om te zien hoe één en ander in elkaar steekt. Het eerste wat me opviel was dat je wat betreft taal slechts keuze hebt uit Engels of Pools. Dus niet in het Nederlands. Iets anders wat ik vreemd vond was bij het invoeren van een wachtwoord. Normaal dien je dit 2 keer te doen, ter controle. Echter in dit geval slechts één maal (Tip: direct je wachtwoord opschrijven).

Hoeveel kun je lenen?

Hoeveel je kunt lenen ligt natuurlijk aan je omzet en winst, maar er zijn mogelijkheden vanaf €1 tot aan maximaal €1 miljoen. Onduidelijk is mij wat een realistisch leenbedrag ten opzichte van je omzet is. Dit wordt, voor zover ik het heb kunnen vinden, ook niet aangegeven. Waarschijnlijk kun je zelf wel een inschatting maken wat een reëel bedrag is om te lenen. Maar het kan ook zijn dat wanneer je een te hoog bedrag aanvraagt, de kredietverstrekker met een lager tegenbod uitkomt.

gewenste leenbedrag
Gewenste leenbedrag €5.000 tot €1 miljoen

Geen rente maar commissie (voordeliger)

Ik heb zelden een aanbieder van zakelijke leningen gezien die het zo simpel heeft gemaakt. Er wordt namelijk GEEN rente gerekend, maar een ‘commissie’. Er zijn 2 tarieven. De eerste is voor online adverteren (Google Adwords, Facebook Ads), hier betaal je een vaste vergoeding van 6%. Het tweede tarief is voor het uitbreiden van je voorraad, dus wil je meer producten aanbieden in je webwinkel, dan betaal je een provisie van 9%. Je geeft bij stap 2 aan waar je de zakelijke lening voor gaat gebruiken.

Het grote voordeel van een commissie ten opzichte van rente is dat hoe lang de looptijd ook is, je altijd een vast bedrag terugbetaald. Bekijk voorbeeld hier onder.

Voorbeeld 1 commissieberekening
BedragLooptijdCommissieTotaal
aflossen
€10.00012 maanden6%€10.600
€10.00024 maanden6%€10.600
€10.00036 maanden6%€10.600
€20.00012 maanden9%€21.800
€20.00024 maanden9%€21.800
€20.00036 maanden9%€21.800
€30.00012 maanden7,5%*€32.250
€30.00024 maanden7,5%*€32.250
€30.00036 maanden7,5%*€32.250
* Gemixte vergoeding: marketing en voorraad
Voorbeeld 2 commissieberekening

Stel je leent €10.000 en je gaat dit bedrag voor 50% gebruiken voor online advertenties en 50% voor uitbreiding van je voorraad. Dan betaal je dus over de €5.000 waarmee je gaat adverteren 6% vergoeding en over de andere €5.000 die je gaat aanwenden voor expansie van de voorraad 9%. 

Bestedingsdoel
Geef percentage bestedingsdoelen aan. Voorraad en/of marketing

Hoe snel en hoeveel moet je aflossen?

Ook bij de aflossingsmogelijkheid van de E-commerce lening ben ik weer aangenaam verrast. Je kunt zelf aangeven hoe snel en hoeveel je wil aflossen door middel van een percentage van je omzet op te geven. Let op dat je dit niet te laag inschat (langlopende verplichting), maar ook dat je deze niet te hoog inschat zodat je wellicht met je online winkel in de problemen komt. Je kunt een keuze maken vanaf 1% tot aan 99%. Beslis zelf wat voor jouw bedrijf een redelijke aflossing is.

percentage aflossing
Kies percentage van je omzet vanaf 1% tot 99%

Verbind het systeem waarmee je verkoopt

Met deze stap verbind je je verkoopsysteem met de aanbieder van de zakelijke lening. Dus in plaats van stapels papierwerk en eventuele jaarcijfers te laten zien, geef je simpelweg online toegang tot je verkoopcijfers. Je privacy is hier natuurlijk gewaarborgd en de gegevens worden alleen gebruikt voor het beoordelen van je aanvraag. Daarna worden deze gegevens uit het systeem van de aanbieder verwijderd. De gegevens van je klanten kunnen niet ingezien worden.

Geaccepteerde verkoopsystemen

De volgende systemen kunnen gekoppeld worden: Shopify, PrestaShop, Woocommerce, Shoper, eSklep, Shoplo, Sky-Shop, IdoSell en Magento. Daarnaast dien je ook een koppeling te maken met de platformen die je al gebruikt om te adverteren. Dit zijn: Google en Facebook. Er wordt een YouTube video getoond die uitlegt hoe je een verbinding kunt maken.

Verbind je webshop
Verbind je webshop voor inzage verkoopcijfers

Ontvang een aanbod voor een zakelijke e-commerce lening

Tot zover heb je nu alles gedaan om je zakelijke lening voor je webshop te realiseren. Nu is het wachten op een aanbod van de kredietverstrekker. Is dit aanbod positief? Dan kun je de gegevens van je bedrijf gaan invoeren en gebruik gaan maken van de zakelijke lening. Je ontvangt een aanbod binnen 1 dag.

Wie kunnen van deze leenvorm gebruik maken?

Werkelijk alle ondernemers in Nederland die online verkopen realiseren kunnen gebruik maken van dit unieke concept. Ook ZZP’ers zijn uiteraard van harte welkom. Zij vertegenwoordigen een groot deel van de online ondernemers. Maar ook entrepreneurs die een fysieke winkel hebben en daarnaast een online kanaal voor verkopen kunnen succesvol aanvragen. De alom bekende eenmanszaak kan ook geld lenen voor zijn of haar bedrijf. Mits aan de voorwaarden voldaan.

Geen onderpand of jaarcijfers

Dankzij het volledig geautomatiseerde systeem van aanvragen en beoordelen van een zakelijk lening aanvraag voor e-commerce kan het aanleveren van jaarcijfers achterwege blijven. Ook het geven van een onderpand (zoals bij een bank) is niet nodig. Op deze manier maken alle ondernemers kans op een zakelijke lening met een zeer redelijke rente.

Geen overige kosten

Bij deze aanbieder betaal je uitsluitend de commissie en het geleende bedrag terug. Verder zijn er geen kosten aan verbonden. Ontspannen aflossen op je eigen snelheid. Dat is nog eens prettig zaken doen 🙂

Er wordt geen BKR toetsing uitgevoerd

Aangezien de kredietverstrekker alles al weet over je omzet en vaste lasten dankzij de koppeling met je webwinkel, vindt er in dit geval géén BKR toetsing plaats. Dus ook ondernemers met een negatieve kredietnotering maken een gelijke kans op een verantwoordelijke eerlijke zakelijke lening.

Je ontvangt geen geld op je rekening

In tegenstelling tot de klassieke zakelijke lening waar je een geldbedrag op je rekening krijgt gestort, is dit hier niet het geval. Na goedkeuring wordt je een virtuele creditcard toegekend die je kunt gebruiken om je online advertenties bij Google en/of Facebook te bekostigen. Gebruik je de kaart voor het uitbreiden van je voorraad? Dan stuur je de factuur in het online systeem op en wordt deze vervolgens betaald met je creditcard. Aangezien de lening binnen 1 dag wordt beoordeeld en binnen 48 uur tot je beschikking wordt gesteld is deze leenvorm bijzonder geschikt voor een zakelijke lening met spoed.

Alternatieve mogelijkheden zakelijk lenen

Enkele alternatieve mogelijkheden voor het aanvragen van een zakelijke lening, zowel met kredietwaardigheidscheck, als zonder BKR toetsing. Zo is er bijvoorbeeld Capitalbox die zonder check een zakelijke financiering tot €350.000 kan verstrekken. Maar ook is Qeld een goed alternatief voor de ondernemer die op zoek is naar een betrouwbare zakelijke kredietverstrekker. Qeld biedt elke ondernemer in Nederland een alternatief tot €100.000. Ben je in plaats van een lening (in 1 keer op je rekening gestort) meer op zoek naar een constante financiering? Kies dan voor een zakelijk doorlopend krediet. Hier ligt de lat een stuk hoger, op €3 miljoen.

Ik heb een webshop. Kan ik zakelijk lenen?

Ja. De hier geboden kredietverstrekker doet uitsluitend zaken met webshops en webwinkels. Je kunt terecht vanaf €5.000.

Zijn er alternatieve aanbieders?

Ja, er zijn diverse alternatieve aanbieders van een zakelijke lening of zakelijk krediet. Deze aanbieders zijn geschikt voor alle in Nederland gevestigde ondernemers. Dus ook eenmanszaak, ZZP’er, V.O.F. enzovoort.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Hoeveel je kunt lenen is van een aantal factoren afhankelijk. De hoogte van je omzet, de winst die je maakt op deze omzet. Maar ook je vaste lasten en schulden worden in aanmerking genomen voor het bepalen van de hoogte van je lening. Er zijn mogelijkheden tot €3 miljoen zonder tussenkomst van een bank.

Is een BKR notering een probleem?

Een BKR notering hoeft geen probleem te zijn. Er wordt uitsluitend beoordeeld of je in staat bent om het geleende terug te betalen. Natuurlijk wordt er goed naar het betaalgedrag van je onderneming gekeken.

Bekijk beste aanbieders

Zakelijk lenen bij Qeld vanaf 1000 euro

Qeld biedt alle ondernemers die volledig in Nederland gevestigd zijn de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Vanaf €1000 kun je bij Qeld al terecht. Daarom is zakelijk…

20000 euro lenen voor zakelijk gebruik

Extra financiële ademruimte Het lenen van 20.000 euro voor zakelijke doeleinden kan een verstandige zet zijn voor jou als ondernemer als je wat extra financiële ademruimte nodig hebt. Met dit…

Kan ik geld lenen als ZZP´er?

kan ik geld lenen als zzp´er

Niet altijd eenvoudig Kan ik geld lenen als ZZP´er. Voor grote ondernemingen is geld lenen meestal geen probleem. Maar voor zelfstandig ondernemers is het niet altijd eenvoudig om aan krediet…

Is zakelijk geld lenen zonder bank duur?

Daarom is geld lenen zonder bank duurder Is zakelijk geld lenen anders dan bij een bank duur? Deze opmerking krijg ik zo vaak te horen dat ik heb besloten om…